Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Vinariei "Gitana"

Istoria Vinariei

Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor.

Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe versanți cu expoziție sud vestică, solurile fertile, dar și influența pe care o are asupra climei poziționarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului si Mării Negre asigură condiții excepționale de maturarea a strugurilor.

În procesul de vinificarea a vinurilor albe, etapă importantă este tehnica criomacerării, care permite extragerea cantității maxime de substanțe aromatizante ce se găsesc în partea interioară a pieliței strugurelui, fără a influența negativ calitatea vinului alb. Măturarea vinului alb are loc de inox sau in baricuri de 225 l, timp de aproximativ 4 luni.

Pentru vinurile roșii fermentatia are loc în căzi din lemn de stejar, doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Maturarea constă in depozitarea vinului în baricuri de stejar de Krasnodar sau American, pentru o perioadă intre 6 luni si 2 ani.

Alte articole
Istoria "Castel Mimi"
Construit în 1893 de Constantin Mimi, acesta a fost întotdeauna unicul Castel autentic de vinuri din Moldova și chiar și astăzi  reprezintă cu mândrie  patrimoniul national.Vinurile din Bulboaca au fo ...
29
Istoria vinariei "Bostavan"
Vinăria Bostavan este unul dintre liderii regionali de export de vin și unul dintre cei mai mari producători de vin din Moldova. Bostavan exportă vin în peste 25 de țări, fiind lider de export în Euro ...
55
Istoria companiei "Aurelius"
„Aurelius” este o companie tânără care progresează în tempo rapid pe piața din Republica Moldova și care a reușit deja să cucerească admirația consumatorilor și juraților din toată lumea. „Aurelius” a ...
41
45