Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Vinariei Gitana

Istoria Vinariei Gitana

Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor.

Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe versanți cu expoziție sud vestică, solurile fertile, dar și influența pe care o are asupra climei poziționarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului si Mării Negre asigură condiții excepționale de maturarea a strugurilor.

În procesul de vinificarea a vinurilor albe, etapă importantă este tehnica criomacerării, care permite extragerea cantității maxime de substanțe aromatizante ce se găsesc în partea interioară a pieliței strugurelui, fără a influența negativ calitatea vinului alb. Măturarea vinului alb are loc de inox sau in baricuri de 225 l, timp de aproximativ 4 luni.

Pentru vinurile roșii fermentatia are loc în căzi din lemn de stejar, doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Maturarea constă in depozitarea vinului în baricuri de stejar de Krasnodar sau American, pentru o perioadă intre 6 luni si 2 ani.

Alte articole
Nesos: Reînvierea vinului subacvatic iubit de Roma Antică , numit si Vinurile celor bogați.
„Vinurile celor bogați” În urmă cu aproximativ 2.500 de ani, comercianții din insula greacă Chios s-ar opri în așezări precum Elba și Piombino pentru a-și comercializa vinurile, ceea ce s-a dovedit a ...
151
Patrimoniul cultural al Republicii Moldova - Combinatul de Vinuri CRICOVA
Combinatul “CRICOVA” fara indoiala, este perla vinului moldovenesc. In subsolurile celebre din calcar natural, sub supravegherea prudenta a vinificatorilor se pastreaza vinurile sale excelente. Doar a ...
1312
Programe de degustari de vinuri by wine.md
Oferta de degustari Wine.md este un club de promovare a consumului corect de bauturi alcoolice. Cu acest motiv, va propunem sa faceti cunostinta cu posibilitatea de a participa la degustari de vinuri ...
1040
343