Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Vinariei Gitana

Istoria Vinariei Gitana

Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor.

Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe versanți cu expoziție sud vestică, solurile fertile, dar și influența pe care o are asupra climei poziționarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului si Mării Negre asigură condiții excepționale de maturarea a strugurilor.

În procesul de vinificarea a vinurilor albe, etapă importantă este tehnica criomacerării, care permite extragerea cantității maxime de substanțe aromatizante ce se găsesc în partea interioară a pieliței strugurelui, fără a influența negativ calitatea vinului alb. Măturarea vinului alb are loc de inox sau in baricuri de 225 l, timp de aproximativ 4 luni.

Pentru vinurile roșii fermentatia are loc în căzi din lemn de stejar, doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Maturarea constă in depozitarea vinului în baricuri de stejar de Krasnodar sau American, pentru o perioadă intre 6 luni si 2 ani.

Alte articole
Istoria Vinariei din Vale
Vinăria din Vale este o afacere de familie, situată în regiunea de sud a Moldovei la dezvoltarea căreia contribuie toată familia Davidescu. Alături de o echipă pasionată de oenologi, persoane din labo ...
679
Istoria vinariei Vinia Traian
Vinia Traian a fost fondata în anul 1975 şi este una dintre cele mai mari întreprinderi din Moldova în producerea vinurilor. Compania este situată în zona de sud a Moldovei, la intersecţia hotarelor d ...
530
Cum sa degusti vinul corect
Este important sa stii cum sa degusti un vin, in special, pentru ca iti va fi mai simplu sa il asociezi cu diferitele preparate culinare. Degustarea unui vin nu se refera la capacitatea de a ghici nu ...
573
456