Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Vinariei Gitana

Istoria Vinariei Gitana

Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor.

Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe versanți cu expoziție sud vestică, solurile fertile, dar și influența pe care o are asupra climei poziționarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului si Mării Negre asigură condiții excepționale de maturarea a strugurilor.

În procesul de vinificarea a vinurilor albe, etapă importantă este tehnica criomacerării, care permite extragerea cantității maxime de substanțe aromatizante ce se găsesc în partea interioară a pieliței strugurelui, fără a influența negativ calitatea vinului alb. Măturarea vinului alb are loc de inox sau in baricuri de 225 l, timp de aproximativ 4 luni.

Pentru vinurile roșii fermentatia are loc în căzi din lemn de stejar, doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Maturarea constă in depozitarea vinului în baricuri de stejar de Krasnodar sau American, pentru o perioadă intre 6 luni si 2 ani.

Alte articole
Istoria vinariei Milestii Mici
„Mileştii Mici” este o vinărie cu tradiţii de 50 de ani în producerea şi maturarea vinurilor, fondată în galerii subetrane cu lungimea totală de 200 km. Ca rezultat al extragerii zăcămintelor de calc ...
4264
Istoria companiei Vinum
Vinum este un brand tânăr cu rădăcini istorice seculare. Suntem o companie de famila cu o tradiție vastă și îndelungată în producerea vinului. Istoria noastră a început cu mai bine de 2 secole în urmă ...
2076
Clubul Amatorilor de vin din Moldova- cum sa devii membru
Scopurile principalei ale Clubului sint:
1816
1877