Logare
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Vinariei Gitana

Istoria Vinariei Gitana

Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor.

Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe versanți cu expoziție sud vestică, solurile fertile, dar și influența pe care o are asupra climei poziționarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului si Mării Negre asigură condiții excepționale de maturarea a strugurilor.

În procesul de vinificarea a vinurilor albe, etapă importantă este tehnica criomacerării, care permite extragerea cantității maxime de substanțe aromatizante ce se găsesc în partea interioară a pieliței strugurelui, fără a influența negativ calitatea vinului alb. Măturarea vinului alb are loc de inox sau in baricuri de 225 l, timp de aproximativ 4 luni.

Pentru vinurile roșii fermentatia are loc în căzi din lemn de stejar, doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Maturarea constă in depozitarea vinului în baricuri de stejar de Krasnodar sau American, pentru o perioadă intre 6 luni si 2 ani.

Alte articole
Noul Restaurant Sol Negru - bucataria si arhitectura traditionala la Asconi Winery
Vinul moldovenesc, bucatele traditionale cit si arhitectura rustica mereu este o atractie pentru turisti din interiorul tarii cit si din alte colturi ale lumii. Una din aceasta locatie este si Asconi ...
7415
Istoria companiei Vinuri de Comrat
Vinuri de Comrat este o unitate modernă de prelucrare cu capacitatea de 4 mii de tone cu ciclu închis, de la cultivarea strugurilor, prelucrarea, prepararea și îmbutelierea vinurilor seci, semi-dulci ...
2925
Istoria companiei Aroma
S.A. „AROMA” este o companie din Republica Moldova specializată în producerea, îmbutelierea şi comercializarea băuturilor alcoolice, cu preponderenţă a divinului, fondată în anul 1898, cu o experiență ...
2783
2008