Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Vinariei Gitana

Istoria Vinariei Gitana

Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor.

Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe versanți cu expoziție sud vestică, solurile fertile, dar și influența pe care o are asupra climei poziționarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului si Mării Negre asigură condiții excepționale de maturarea a strugurilor.

În procesul de vinificarea a vinurilor albe, etapă importantă este tehnica criomacerării, care permite extragerea cantității maxime de substanțe aromatizante ce se găsesc în partea interioară a pieliței strugurelui, fără a influența negativ calitatea vinului alb. Măturarea vinului alb are loc de inox sau in baricuri de 225 l, timp de aproximativ 4 luni.

Pentru vinurile roșii fermentatia are loc în căzi din lemn de stejar, doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Maturarea constă in depozitarea vinului în baricuri de stejar de Krasnodar sau American, pentru o perioadă intre 6 luni si 2 ani.

Alte articole
Istoria vinăriei Leuntea Vin
Fabrica de vin “Leuntea-Vin” împreună cu localitatea Leuntea unde este situată, reprezintă o valoare istorică în regiunea de sud-est a Moldovei. Fiind una din cele mai vechi fabrici vinicole pe terito ...
2616
Istoria companiei Novak
Novak este o nouă privire asupra vinificației tradiționale din regiunea de sud a Moldovei, care combină tradiții și tehnologii inovatoare, tendința de înaltă calitate în fiecare sticlă produsă. Vinuri ...
1700
WINE.MD CATERING
Serviciul de catering este gustos, pregătire rapidă, design frumos și servire originală a oricărui fel de mâncare la momentul și locul potrivit. Wine.md oferă un serviciu de catering, un set de prepar ...
405
1379