Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Vinariei Gitana

Istoria Vinariei Gitana

Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor.

Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe versanți cu expoziție sud vestică, solurile fertile, dar și influența pe care o are asupra climei poziționarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului si Mării Negre asigură condiții excepționale de maturarea a strugurilor.

În procesul de vinificarea a vinurilor albe, etapă importantă este tehnica criomacerării, care permite extragerea cantității maxime de substanțe aromatizante ce se găsesc în partea interioară a pieliței strugurelui, fără a influența negativ calitatea vinului alb. Măturarea vinului alb are loc de inox sau in baricuri de 225 l, timp de aproximativ 4 luni.

Pentru vinurile roșii fermentatia are loc în căzi din lemn de stejar, doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Maturarea constă in depozitarea vinului în baricuri de stejar de Krasnodar sau American, pentru o perioadă intre 6 luni si 2 ani.

Alte articole
Istoria vinariei Vinia Traian
Vinia Traian a fost fondata în anul 1975 şi este una dintre cele mai mari întreprinderi din Moldova în producerea vinurilor. Compania este situată în zona de sud a Moldovei, la intersecţia hotarelor d ...
1519
Excursie Chateau Cojusna
REZERVAREA SE FACE DIN TIMP LA NUMARUL DE TELEFON tel/fax (+373 022) 808 705; Mob. (+373) 69055724 ; e-mail-welcome@wine.md Nota: Pe teritoriul complexului turistic este situat un magazin specializat, ...
3549
Iatoria vinariei Mihai Sava
Pe Podgoriile Pojoganei unde se cultivă soiurile de struguri din care se produc vinurile Mihai Sava, sunt situate în apropierea lacului Costești care are o suprafață de circa 240ha. Acest lucru permit ...
1374
1056