Logare
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Vinariei Gitana

Istoria Vinariei Gitana

Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor.

Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe versanți cu expoziție sud vestică, solurile fertile, dar și influența pe care o are asupra climei poziționarea în vecinătatea Codrilor Tigheciului si Mării Negre asigură condiții excepționale de maturarea a strugurilor.

În procesul de vinificarea a vinurilor albe, etapă importantă este tehnica criomacerării, care permite extragerea cantității maxime de substanțe aromatizante ce se găsesc în partea interioară a pieliței strugurelui, fără a influența negativ calitatea vinului alb. Măturarea vinului alb are loc de inox sau in baricuri de 225 l, timp de aproximativ 4 luni.

Pentru vinurile roșii fermentatia are loc în căzi din lemn de stejar, doar cu ajutorul drojdiilor indigene.

Maturarea constă in depozitarea vinului în baricuri de stejar de Krasnodar sau American, pentru o perioadă intre 6 luni si 2 ani.

Alte articole
De unde provine alcoolul din Vin
De unde provine alcoolul din Vin Strugurii nu contin alcool, alcoolul se formeaza dupa fermentarea strugurilor. O ciorchina de strugure contine destul de mult zahar. Si strugurii fiind in proces de fe ...
9107
Primul vin spumant de la NOVAK WINERY
Informatie interesanta despre un spumant cupajat din 4 soiuri de struguri!
5116
Legenda vitei de vie
Singura vita de vie tacea si tinea capul plecat spre pamant: „Mie nu mi-a dat Domnul nimic; nici trunchi, nici ramuri, nici flori, nici fructe frumoase! Dar asa cum sunt, eu vreau sa astept si sa nada ...
7664
3094