Logare
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria Asconi Winery

Istoria Asconi Winery

Asconi Winery este o afacere de familie, fondată în anul 1994, care are ca obiectiv producerea vinului de calitate înaltă. Având la bază tradițiile străvechi ale localnicilor, utilizăm tehnologii de ultimă generație. De-a lungul anilor, împreună cu angajații localnici, Asconi Winery a crescut și a devenit o comunitate, unde tradițiile sunt moștenirea cea mai de preț și pe care suntem încântați să o împărțim cu Dumneavoastră. Vizitând vinăria, veți avea posibilitatea să descoperiți cele mai bune vinuri, să savurați bucate gustoase și astfel, să împărtășim împreună momente de neuitat. Indiferent din care colț a lumii sunteți, la Asconi Winery întotdeauna veți fi primit călduros și cu siguranță vă veți simți ca acasă.  Inima vinăriei și ingredientul esențial al unui vin bun îl constituie strugurii. În decursul ultimilor 10 ani, Asconi Winery a plantat peste 550 de hectare de viță de vie, găsind solul perfect pentru podgoriile noastre la doar 10 kilometri de vinărie, în vecinătatea satului Geamăna, raionul Anenii Noi.  Utilizând tehnologii italiene de ultimă generație, Asconi Winery produce peste trei milioane de sticle anual, oferind o varietate largă de vinuri de masă, vinuri de desert și spumante, majoritatea fiind albe și roșii. De asemenea vinăria produce în cantități exclusive și varietăți de rose-uri.  Din pasiunea noastră pentru ospitalitate s-a născut ideea de a dezvolta și partea turistică a vinăriei. Scopul nostru este păstrarea tradițiilor rurale intacte, menținând totuși standardele și noile trenduri ale turismului vitivinicol. Organizăm excursii pe teritoriul vinăriei noastre, prin care vă veți familiariza cu întregul proces de vinificație. De altfel, puteți participa la degustări de vinuri, acompaniați de un profesionist și care vă va învăța modul și tehnologia de producere a fiecăruia dintre vinurile gustate de Dumneavoastră. De asemenea, pe lângă excursii și degustări de vinuri, vă punem la dispoziție o varietate de workshop-uri de gătit atât pentru adulți, cât și pentru copii. 

Restaurantul ASCONI (Luni – Duminică/11:00 - 20:00) Cele mai dragi amintiri ale noastre sunt țesute în jurul mâncării, acea experiență care trezește toate cele 5 simțuri și ne transpune instant în jurul celor dragi. Pentru cei mai mulți acea persoanăsimbol o reprezintă bunica. În scopul prezentării celor mai autentice tradiții moldovenești, primul restaurant al vinăriei - ASCONI, vă dezvăluie o adevărată moștenire de gusturi și arome ale Moldovei. Împreună cu echipa noastră de bucătari, am adunat de la cei dragi cele mai gustoase rețete de familie și am conceput un meniu bogat, oferindu-vă gusturi autentice, mâncăruri gătite din cele mai proaspete ingrediente și condimentate cu dragoste și grijă - ingredientul secret al bunicii! 

Restaurantul SOL NEGRU (Vineri – Duminică/11:00 - 20:00) SOL NEGRU - denumirea restaurantului vorbește de la sine, cu un meniu la fel de fertil ca solul de la care își trage numele. O fuziune de bucate balcanice, acompaniate de cele mai bune vinuri Asconi, sub acoperiș de stuf, confecționat de meșterii locali. SOL NEGRU se axează pe bucate simple, rustice, ușor de împărțit cu familia și prietenii. Inspirat din bucătăria țărilor balcanice, meniul oferit este complex în arome ce surprind papilele gustative. Legumele proaspete, brânzeturile naturale, pâinea coaptă pe vatră - toate creează o experiență culinară de neuitat.  Ospitalitatea Asconi Winery nu se oprește aici ,astfel încât din toamna anului 2019 vă invităm într-o experiență de neuitat. Vă punem la dispoziție 12 căsuțe rustice, cu arhitectură tradițională moldovenească și acoperiș din stuf, confecționat manual.

Alte articole
Istoria vinariei KARA GANI
KaraGani - este un mini producator vinicol, care se ocupă cu cultivarea strugurilor și producerea vinului. Podgoriile noastre se află în partea de sud a Republicii Moldova, orașul Vulcănești.Microclim ...
3202
Caracteristicile paharelor pentru vin
Caracteristicile paharelor pentru vin Paharul de vin este compus din mai multe parti, majoritatea avand un rol important in privinta gustului vinului. Acestea sunt: baza paharului, piciorul, cupa si ...
7216
Vin fiert: tot, ce trebuie să știți despre băutura de iarnă
Iarna este cea mai bună perioadă pentru vinul fiert. O înghițitură de cocktail de vin fierbinte vă va încălzi, vă va relaxa și vă va ridica moralul. Vinul fiert este vinul încălzit la o anumită temper ...
361
5909