Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Vinurile noi de la Crama Mircesti

Vinurile noi de la Crama Mircesti

Principalele lucruri care trebuie de știut despre noile vinuri Crama Mircești

Toate vinurile din linia de bază Crama Mircești au trecut la un scrucap verde închis. Absolut toate și chiar faimosul Riesling, lansat de anul trecut care au fost imbuteliate în sticle speciale de o culoare de smarald luxos cu ceară polimerică au fost primele și ultimele în acest format. Dacă mai aveți astfel de sticle, felicitări, aceasta este deja o raritate.

O nouă poziție premium în linia de top este Bardul din Mircești, vorbim despre un cupaj roșu de Cabernet-Sauvignon (60%) și Saperavi (40%) - Cuvee Rouge 2018, maturat în butoaie de stejar 24 de luni și alcool 15%! Preț corespunzător - 520 lei pe sticlă sau 25 €. Este deja la vânzare, dar este mai bine să așteptați apogeul sau de consum sau să îl cumpărați pentru cineva cadou.

Fetească Albă - a apărut o nouă poziție din autohtonul moldovenesc. Pentru gustul meu este foarte intens, ceea ce îl face să iasă în evidență de alte vinuri din acest soi.

Sauvignon Blanceste un alt jucător puternic în această poziție alături de noi. Intens, cu note de tei, iarbă proaspăt tăiată, grapefruit și soc. Primul loc pentru  Sauvignon în acest format de la Arcadie.

Rieslingul de această dată s-a dovedit a fi complet diferit de versiunea anterioară. Cu siguranță nu este mai rău, dar probabil nu la fel de iconic. Nu este atât de laconic, dar mai bogat atât în ​​arome, cât și în gust, cu o aciditate bună și un postgust lung de fructe galbene coapte și note de miere.

Rose este primul vin de la Arcadie și acesta este cu siguranță un vin neobișnuit. Acesta este blanc de noir, roșu pe alb sau, mai degrabă, roz, un blend de Pinot Noir, Rară Neagră și Fetească Neagră. Culoarea este în cea mai bună tradiție din Provence, un roz gingas. Aromele sunt puțin mai laconice decât gustul, afine strălucitoare, fructe de pădure roșii și grapefruit. Dintre caracteristici, va fi disponibil în format Magnum! Nu am mai auzit despre asta înainte, dar cred că va merge bine foarte mult pentru sărbători și evenimente de familie.

 

Toate vinurile  albe și rose-ul au o mineralitate strălucitoare, semnătura Cramei Mircești. Postgustul săratel îmbunătățește intesintatea altor arome din vin și lasă o senzație plăcută în gură, pentru mine am numit acest Tanin alb. Toate vinurile menționate mai sus sunt maturate pe drojdie timp de 4 luni .

Toate vinurile albe sunt intense la gust. Pe cand altele culturi din 2020 pe care le-am încercat înainte, dimpotrivă, sunt mai laconice . Aceasta din urmă se explică prin specificul roadei din 2020, care  din cauza condițiilor meteorologice, a fost mai mica decât în ​​anii precedenți, iar în unele locuri randamentul a scăzut cu 50%. Am întrebat-o pe Arcadie despre asta, s-a dovedit că în Crama Mircești, datorită amplasării podgoriilor și a agro-managementului, roada strugurilor  a fost de 100%!

Rară Neagră 2019este precum un Pinot Noir ușor și transparent din Moldova, cu o notă de cireșe. Nu vă mai spun nimic , trebuie să il încercați singuri. Maturat timp de 12 luni în butoaie vechi de stejar. Sunt încântat!

Blendul Fetească Neagră / Saperavi 2019 - Pentru iubitorii de cupajuri roșii cu un corp bun și aromă terțiară. Cireșe, prune, fructe de pădure roșii fără fast excesiv, postgust excelent cu indicii de tutun și piper cu un potențial bun pentru viitor.
Vinurile pot fi gasite in Vinoteca Wine.MD si Wine.MD
Source :Wine Like A Local

Alte articole
Importanța dăruirii cadourilor
Schimbul de daruri este o practică care își are rădăcinile în antichitate. În pofida  schimbării civilizațiilor și a dezvoltării economiei, acest obicei nu a dispărut din viața oamenilor de milenii.
2162
Cum sa degusti vinul corect
Este important sa stii cum sa degusti un vin, in special, pentru ca iti va fi mai simplu sa il asociezi cu diferitele preparate culinare. Degustarea unui vin nu se refera la capacitatea de a ghici nu ...
2735
3212