In aceasta perioada a primaverii noi dese ori racim, apare gripa sezoniera care ne da multe batai de cap. De aceea noi va oferim cel mai bun remediu de tratament. De ce sa ne ticsim organizmul cu tot felul de pastile, cind avem oportunitatea de a ne satisface cu un pahar de vin fiert. Vinul fiert nu dauneaza nimanui, din contra ne trateaza si ne intareste imunitatea, scade febra musculara si oboseala.
Pentru acest preparat poti folosi un vin precum Merlot sau Cabernet Sauvignon. Pune intr-o cratita siropul de agave (sau zaharul) si apa, apoi adauga coaja de portocala, lamaie si lime. Adauga pastaia de vanilie, cuisoarele, anasonul, scortisoara si nucsoara. Lasa compozitia la fiert pana cand da in clocot, apoi fierbe inca aproximativ 1 ora, pentru ca lichidul sa scada. Dupa prima jumatate de ora, toarna in cratita inca 1/2 cana de vin. Vei obtine un sirop.
Da focul mic si toarna peste sirop o sticla de vin sau brandy-ul. Lasa la fiert fara sa dea in clocot. Toarna apoi in cani.
Se serveste cald. Paharul poate fi decorat cu o felie de portocala. Savurati cu placere si nu lasati ca aceasta perioada sa va fure din placere.