Oamenii in ziua cotidiana nu iese din casa fara straie, haine sau vesminte cum se mai zice. Ne simtim bine si comod totodata si frumosi. Asta se refera si la vinuri, si vinul are nevoie de straie, recipient, unde sa se acomodeze si el. Insa uneori vinul se simte prizonier si incomod in acest recipient. Are nevoie de timp ca sa se calmeze si sa se acomodeze in noua sa casa.
Si cel mai vechi recipient al vinului a fost burduful din piele. Burduful fara indoiala dateaza din paleolitic, unde atunci pielea mamiferelor salbatice sau domestice erau folosite in mai multe cazuri ca straie pentru oameni si burdufurile unde era folosit ca recipient pentru apa, uleiuri, si pentru pastrarea laptelui si al vinului.
Din cauza ca burduful era expus la soare, era deseori stropit cu apa si prin evaporarea apei facea ca vinul sa se improspateze si sa absoarba aroma pielii. De aceea vinul nu era de dorit sa fie pastrat pe mai mult timp in burduf din motiv ca isi lua aromele salbatice din piele.