Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Straiele vinului Burduful

Straiele vinului Burduful

Oamenii in ziua cotidiana nu iese din casa fara straie, haine sau vesminte cum se mai zice. Ne simtim bine si comod totodata si frumosi. Asta se refera si la vinuri, si vinul are nevoie de straie, recipient, unde sa se acomodeze si el. Insa uneori vinul se simte prizonier si incomod  in acest recipient. Are nevoie de timp ca sa se calmeze si sa se acomodeze in noua sa casa.

Si cel mai vechi recipient al vinului a fost burduful din piele. Burduful fara indoiala dateaza din paleolitic, unde atunci pielea mamiferelor salbatice sau domestice erau folosite in mai multe cazuri ca straie pentru oameni si burdufurile unde era folosit ca recipient pentru apa, uleiuri, si pentru pastrarea laptelui si al vinului.

Din cauza ca burduful era expus la soare, era deseori stropit cu apa si prin evaporarea apei facea ca vinul sa se improspateze si sa absoarba aroma pielii. De aceea vinul nu era de dorit sa fie pastrat pe mai mult timp in burduf din motiv ca isi lua aromele salbatice din piele.

Alte articole
Vin fiert dupa reteta germana: Glintwein
In aceasta perioada a primaverii noi dese ori racim, apare gripa sezoniera care ne da multe batai de cap. De aceea noi va oferim cel mai bun remediu de tratament. De ce sa ne ticsim organizmul cu tot ...
2383
Istoria vinariei Milestii Mici
„Mileştii Mici” este o vinărie cu tradiţii de 50 de ani în producerea şi maturarea vinurilor, fondată în galerii subetrane cu lungimea totală de 200 km. Ca rezultat al extragerii zăcămintelor de calc ...
2362
Istoria Vinariei Gitana
Gitana reprezinta un simbol al confluenței dintre tradiție si modernitate, o intoarcere spre origini, dar in același timp și o privire spre viitor. Amplasarea plantațiilor (390 ha de viță de vie) pe v ...
1239
1131