Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria BASAVIN Winery

Istoria BASAVIN Winery

Familia Dragnev trăiește pasiunea pentru vin, peste 40 de ani. Podgoriile se află la 75 km de Marea Neagră, pe pante însorite și soluri bogate în argilă și minerale.Totodată, compania administrează podgorii din regiunile vecine precum Abaclia, Bașcalia, Cimișlia, Cioc – Maidan și Iserlia.     Pământurile sunt situate la 150- 250 m deasupra nivelului mării. Vița de vie are parte de peste 2 mii de ore de soare pe an și până la 500 mm de precipitații. Toți acești factori creează condiții favorabile pentru cultivarea unor struguri sănătoși și cu un gust plin. Vinurile selecte BASAVIN se produc după tehnologia “Vendange Manuelle”     Tehnologia “Vendange Manuelle” presupune strîngerea manuală a celor mai copţi şi sănătoşi struguri, controlul strict a temperaturii de fermentare, si maturarea în butoaie de stejar.     Selectarea strugurilor are loc de dimineața devreme (între 5 și 11 dimineața) pentru a menține strugurii răcoroși și proaspeți până ajung la fabrică pentru o prelucrare riguroasă. Odată ce strugurii sosesc la fabrica, sunt supuși unei selecții manuale care presupune sortarea în două etape a strugurilor cei mai proaspeți și sănătoși. Urmează procesarea de cel mai profesionist echipament din Franța, „Vaslin Bucher”.

Alte articole
Traditia ciocnirii pocalului din Evul mediu respectinduse si la ziua de azi
Ciocnirea pocalelor si de a tosta este un obicei foarte vechi. Legende sunt multe de unde vine aceasta traditie care se respecta si in zilele noastre. Una dintre aceste legende este ca pe timpul evulu ...
1634
Istoria companiei Timbrus
TIMBRUS este un proiect internaţional de creare a unor vinuri moldoveneşti principial noi de categoria premium. Denumirea provine de la cuvântul «timbru» – fiscal sau poştal, care este un simbol al sc ...
1928
2153