Logare
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Eu deVIN sărbătoare Ziua Vinului 2020

Eu deVIN sărbătoare Ziua Vinului 2020

Eu deVIN sărbătoare”: Este îndemnul celei de-a XIX-a ediție a Zilei Naționale a Vinului pentru ca fiecare dintre noi pentru a celebra patrimoniul vitivinicol al țării!

„Eu deVIN sărbătoare”: Este îndemnul celei de-a XIX-a ediție a Zilei Naționale a Vinului pentru ca fiecare dintre noi pentru a celebra patrimoniul vitivinicol al țării

De 19 ani, toamna a devenit sinonim cu tradițiile milenare în vinificație și Ziua Națională a Vinului (ZNV). De 19 ani, în luna octombrie, comunitatea vitivinicolă din Republica Moldova își dă întâlnire la Ziua Națională a Vinului pentru a celebra tradițiile noastre în vinificație. De 19 ani, festivalul vinului crescut de la o sărbătoare locală la un eveniment de talie internațională, care a plasat țara noastră pe harta mondială a turismului vitivinicol.

 

Cu sloganul „Eu deVIN sărbătoare”, ediția din acest va fi marcată în zilele de 3 și 4 octombrie 2020. Cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, mai mult în mediul virtual, vom face o trecere în revistă a succeselor înregistrate în cei 19 ani și care propulsat ca această sărbătoarea să devină eveniment celebrat la nivel mondial.

 

În acest an, ținând cont de noul context configurat de criza sanitară globală, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) sau pe străzile adiacente nu vor fi instalate standurile producătorilor vinicoli, care în anii trecuți adunau peste 100 000 de mii de oameni și mii de turiști străini.

 

În schimb, oriunde v-ați afla, puteți participa la acest eveniment, care este al nostru, comun, și puteți sărbători împreună cu milioane de oameni ziua în care ne vom spune „Eu deVIN sărbătoare”! Sloganul vine să accentueze importanța acestui eveniment pentru noi toți și poartă în sine inițiativa de a continua celebrarea ZNV, în siguranță, alături de familie și prieteni.

 

În acest an, cea mai reprezentativă sărbătoare a sectorului vitivinicol din țară va face o retrospectivă a celor mai importante momente a celor 19 ani.

 

Ediția a XIX-a a Zilei Naționale a Vinului este ocazia de a ne reaminti legendele noastre, de a sărbători succesele, de a cunoaște personalitățile din lumea vinului, de a-i premia pe cei mai buni, de a degusta împreună o diversitate mare de vinuri care poartă amprenta „terroir”-ului local și de a deveni ambasadori ai Vinului Moldovei.

„Eu deVIN sărbătoare” este, de fapt, un apel la solidaritate cu filiera vitivinicolă care s-a implicat de-a lungul vremii și au contribuit la dezvoltarea acestui domeniu.

 

În noul context, în primul week-end din octombrie, Ziua Națională a Vinului va fi celebrată după un program tematic care va include:

  • Ceremonia oficială a Zilei Naționale a Vinului care va cuprinde tradiționala decernare a Medaliilor de Recunoștință și a premiilor dedicate reprezentanților sectorului vitivinicol;
  • Expoziție - retrospectivă ce va ilustra cele mai importante momente din cei 19 ani;
  • Expoziție ale etichetelor pentru sticlele de vin;
  • Programe și emisiuni speciale, dedicate tradițiilor milenare în vinificație, atât la TV, cât și la radio și în mediul online, dar și diferite concursuri tematice;
  • Programe speciale la toate vinăriile din țară, care își așteaptă oaspeții cu multe surprize.

 

Totodată, evenimentul va continua să fie marcat și peste hotarele țării. Mai mulți jurnaliști notorii, specializați pe domeniul vitivinicol, vor participa la o degustarea online a Vinului Moldovei, înlocuind astfel vizitele tradiționale de presă, specifice sărbătorii.

 

Ziua Națională a Vinului a devenit de-a lungul timpului principala sărbătoare națională dedicată patrimoniului vitivinicol și Vinului Moldovei, de aceea, vă îndemnăm ca în zilele de 3 și 4 octombrie să fiți solidari, iar alături de familie și prieteni, să degustați Vinul Moldovei și să spuneți „Eu deVIN sărbătoare”!

Sursa: Urmăriți pagina wineday.wineofmoldova.com și paginile FB și Instagram Wine of Moldova pentru a afla cum puteți participa și a fi la curent cu noutățile ediției XIX a Zilei Naționale a Vinului!

Alte articole
Cadouri în Chisinau, sute de oferte unice. Dăruiți fericire! Cosuri cadou pentru barbat si femei si copii. Cadouri pentru barbati. Cadouri pentru cuplu. Cadouri pentru angajati. Cadouri pentru partene ...
3490
WINE.MD CATERING
Serviciul de catering este gustos, pregătire rapidă, design frumos și servire originală a oricărui fel de mâncare la momentul și locul potrivit. Wine.md oferă un serviciu de catering, un set de prepar ...
884
Legenda vitei de vie
Singura vita de vie tacea si tinea capul plecat spre pamant: „Mie nu mi-a dat Domnul nimic; nici trunchi, nici ramuri, nici flori, nici fructe frumoase! Dar asa cum sunt, eu vreau sa astept si sa nada ...
5583
2713