Logare
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Cosuri cadou personalizate pentru orice eveniment !

Cosuri cadou  personalizate pentru orice eveniment !

Ne este cunoscut  sentimentul placut de a cauta cadouri si a le darui celor dragi. Motivele pentru care daruim sunt numeroase – putem enumera, printre altele: iubire, respect sau recunostinta. Mai mult, daruim deoarece stim cata bucurie poate aduce in sufletele celor dragi o surpriza placuta. Desi sunt unii care sustin ca este o traditie relativ recenta, exista numeroase dovezi istorice care ne arata ca a darui un cadou celor dragi se practica inca din Antichitate.

 

A darui cadouri de sarbatori incepe sa fie practicat odata cu aparitia primelor triburi. Aici toti locuitorii tribului erau obligati prin respect sa ofere un cadou mai marilor tribului. Mai mult, daca o sarbatoare avea loc, toti membrii tribului isi daruiau obiecte de suflet unul altuia pentru a marca importanta evenimentului. Un lucru interesant si care a fost pastrat pana astazi este acela ca obiectele daruite erau realizate din lemn. Cadourile din lemn erau considerate speciale si pline de energii pozitive.

 

Un alt exemplu de a face cadouri este in Biblie. Spre exemplu, putem extrage obiceiul de a oferi cadouri de Craciun tocmai din calatoria celor trei magi. Acestia au pornit la drum pentru a avea ocazia de a darui copilului Iisus daruri pretioase si cu semnificatie. Aceste daruri simbolizau gandurile bune si dorinta celor trei magi ca viata copilului sa fie minunata.

 

Sarbatoarea lui Odin reprezenta un moment de reculegere si bucurie, deoarece era momentul in care se sarbatorea viata. Era ocazia in care fiecare oferea cate un cadou ce era menit sa aduca multumiri soarelui pentru binecuvantarile sale. Tot din aceasta sarbatoare deriva si traditia colindatului. Seara, copiii primeau mere  intr-un cosulet confectionat din crengi de brad. Toate aceste elemente aveau si o semnificatie aparte. Fructele tineau locul soarelui, crengile simbolizau eternitatea, iar cosul statea martor pentru culesul fructelor.

 

Egiptenii ofereau cadouri in special atunci cand avea loc o ceremonie de logodna. Cele mai populare daruri erau bijuteriile stralucitoare autentice sau confectionate din metal. Se poate spune ca de aici deriva si obiceiul indragostitilor de a-si oferi de sarbatori cadouri sentimentale si de pret.

 

Odata cu trecerea timpului aceste obiceiuri au fost usor modificate si transformate in sarbatoarea Craciunului. Aceasta traditie difera de la o tara la alta in functie de adaptarile pe care le-a suferit sarbatoarea. Spre exemplu, un obicei pastrat din era Victoriana ne arata ca aceste daruri sunt un element important al festivitatilor de Craciun. Principiul urmat era simplitatea ceea ce insemna ca acele cadouri scumpe nu-si aveau locul langa sarbatoarea Craciunului. Cadourile era ascunse prin casa, iar membrii familiei trebuiau sa porneasca o vanatoare de cadouri. Cu timpul, aceasta traditie a fost inlocuita de oferirea cadourilor in ciorap.

 

Astazi, cadourile devin din ce in ce mai extravagante si inedite. O sticla de vin personalizata, o bijuterie scumpa sau dulciuri handmade  sunt toate pe lista de cumparaturi. Traditia daruirii cadourilor a fost pastrata si in fiecare an aduce bucurie in sufletele tuturor. Este un moment in care fericirea vine din interior si din placerea de a-l face pe cel de langa noi bucuros.

Alte articole
Istoria vinariei Vinia Traian
Vinia Traian a fost fondata în anul 1975 şi este una dintre cele mai mari întreprinderi din Moldova în producerea vinurilor. Compania este situată în zona de sud a Moldovei, la intersecţia hotarelor d ...
2777
Istoria companiei Gogu Winery
Istoria companiei de vinificație "GoguWinery" începe cu 4 generații în urmă în familia Gogu. Fondatorul vinăriei, Ilie Gogu, este vinificator prin ereditate, care a transpus în viață visul strămoșilor ...
2373
Istoria Vinariei din Vale
Vinăria din Vale este o afacere de familie, situată în regiunea de sud a Moldovei la dezvoltarea căreia contribuie toată familia Davidescu. Alături de o echipă pasionată de oenologi, persoane din labo ...
3506
7652