Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.

 

Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.

Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal, citat de GustAte.

Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.

Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.

Alte articole
Importanța dăruirii cadourilor
Schimbul de daruri este o practică care își are rădăcinile în antichitate. În pofida  schimbării civilizațiilor și a dezvoltării economiei, acest obicei nu a dispărut din viața oamenilor de milenii.
2047
Caracteristicile paharelor pentru vin
Caracteristicile paharelor pentru vin Paharul de vin este compus din mai multe parti, majoritatea avand un rol important in privinta gustului vinului. Acestea sunt: baza paharului, piciorul, cupa si ...
5440
Cum sa degusti vinul corect
Este important sa stii cum sa degusti un vin, in special, pentru ca iti va fi mai simplu sa il asociezi cu diferitele preparate culinare. Degustarea unui vin nu se refera la capacitatea de a ghici nu ...
2501
935