Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.

 

Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.

Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal, citat de GustAte.

Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.

Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.

Alte articole
Istoria micro vinăriei Unicorn Estate
Unicorn Estate o micro vinărie, creată cu scopul de a oferi vinuri de calitate cu caracter și filozofie proprie, și de a reprezenta în fiecare sticlă bogăția solului și a climei locale. Unicorn Estate ...
60
Ciotra simbolul Gagauziei
Ciotra este un vas din lemn sculptat, conceput pentru vin și este utilizat în cazuri speciale conform tradițiilor și obiceiurilor găgăuze pentru servirea si intimpinarea oaspeților, la sarbatori precu ...
86
Istoria companiei Barza Albă
Istoria frumoasă a companiei S.A. „Barza Albă” își are începuturile în anul 1944! Timp de 75 de ani produsele companiei desăvîrșesc toate trăirile și dragostea pentru lucrurile făcute cu atenție, dăru ...
119
39