Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.

 

Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.

Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal, citat de GustAte.

Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.

Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.

Alte articole
Excursie Purcari
"PURCARI" Rezervare: tel/fax (+373 022) 808705; Mob. (+373) 60137788, email: welcome@wine.md
1360
Catalogul Vinurilor de Aur al Republicii Moldova 2019
Aromele vinului in catalogul Vinurilor de Aur a Republicii Moldova pentru anul 2019. Oficiul Național al Viei și Vinului recent a publicat un catalog extraordinar de vinuri. In acest catalog au facut ...
183
Istoria companiei Aurelius
„Aurelius” este o companie tânără care progresează în tempo rapid pe piața din Republica Moldova și care a reușit deja să cucerească admirația consumatorilor și juraților din toată lumea. „Aurelius” a ...
102
52