Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.

 

Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.

Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal, citat de GustAte.

Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.

Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.

Alte articole
Legenda vitei de vie
Singura vita de vie tacea si tinea capul plecat spre pamant: „Mie nu mi-a dat Domnul nimic; nici trunchi, nici ramuri, nici flori, nici fructe frumoase! Dar asa cum sunt, eu vreau sa astept si sa nada ...
3510
Straiele vinului Burduful
Oamenii in ziua cotidiana nu iese din casa fara straie, haine sau vesminte cum se mai zice. Ne simtim bine si comod totodata si frumosi. Asta se refera si la vinuri, si vinul are nevoie de straie, rec ...
905
Istoria BASAVIN Winery
Familia Dragnev trăiește pasiunea pentru vin, peste 40 de ani. Podgoriile se află la 75 km de Marea Neagră, pe pante însorite și soluri bogate în argilă și minerale.Totodată, compania administrează po ...
1244
554