Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.

 

Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.

Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal, citat de GustAte.

Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.

Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.

Alte articole
Istoria vinariei Chateau Cristi
Istoria Vinăriei Din 2015, vinăria cu tradiții seculare Chateau Cristi reînvie rețetele vinicole a familiei Cristi. Vinăria este localizată la 35km, de capitală și este dotată cu cel mai performant e ...
232
Noul Restaurant Sol Negru - bucataria si arhitectura traditionala la Asconi Winery
Vinul moldovenesc, bucatele traditionale cit si arhitectura rustica mereu este o atractie pentru turisti din interiorul tarii cit si din alte colturi ale lumii. Una din aceasta locatie este si Asconi ...
1278
Istoria intreprinderii Maurt
Din tată în fiu a fost transmisă pasiunea pentru vin și în familia „Maurt”. La baza întreprinderii a stat fondatorul Aurel Morar, actualul director general al companiei. Înființată în 1996 ca o afacer ...
484
156