Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Când şi de ce se pune SARE în paharul de vin

Specialiştii pun sare în paharul de vin pentru a îmbunătăţi aroma acestuia.

 

Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, notează The Independent.

Poate vi se pare ciudat, dar înainte de a turna vinul în pahar, adăugaţi un praf de sare. Nathan Myhrvold, un fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare în pahar poate netezi şi echilibra gustul unui vin. Myhrvold a testat metoda prima oară la o petrecere, acum câţiva ani, scrie The Wall Street Journal, citat de GustAte.

Acesta povesteşte că la un moment dat se afla la o vinărie, când cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar. Gustul vinului s-a îmbunătăţit, iar toţi cei de la masă i-au urmat gestul.

Pentru iubitorii vinului, echilibrarea aromelor este crucială, motiv pentru care există o listă destul de lungă cu tehnici în acest sens. Unii merg, de exemplu, pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.

Alte articole
Vinuri personalizate
Wine.MD iti ofera posiblitatea de a face un cadou cu eticheta personalizata. Poate fi o alegere pentru petreceri , nunti, cumatrii, parinti, iubiti, ocazii special sau zi de zi.
661
Legenda vitei de vie
Singura vita de vie tacea si tinea capul plecat spre pamant: „Mie nu mi-a dat Domnul nimic; nici trunchi, nici ramuri, nici flori, nici fructe frumoase! Dar asa cum sunt, eu vreau sa astept si sa nada ...
2915
Vin fiert dupa reteta germana: Glintwein
In aceasta perioada a primaverii noi dese ori racim, apare gripa sezoniera care ne da multe batai de cap. De aceea noi va oferim cel mai bun remediu de tratament. De ce sa ne ticsim organizmul cu tot ...
1111
402