Muscat. Arome: portocale, mandarine, pere, piersici.
Chardonnay. Ananas, caise, pepene galben, vanilie, pâine prăjită, unt și caramel.
Riesling. Măr, lămâie, caise, piersică, mirabelă, ananas, pere, lime și mușețel.
Sauvignon blanc. Grapefruit, agrișe, ardei gras verde, coacăză neagră și iarbă.
Pinot Blanc: mar verde, para, ananas, citrice.
În procesul de fermentație, fermentarea drojdiei, maturarea vinului în butoi, cuvă și sticlă, se formează diverse arome. Creierul nostru codifică diferit aceste arome, astfel încât fiecare să simtă propria nuanță unică, de exemplu, cineva miroase mai mult a coacăze sau a mere, cuiva îi plac perele și fructele de pădure. Și dacă cineva spune că aroma vinului nu este ceea ce credeați, amintiți-vă – greșeală în percepția aromelor nu există!