Iarna este cea mai bună perioadă pentru vinul fiert. O înghițitură de cocktail de vin fierbinte vă va încălzi, vă va relaxa și vă va ridica moralul.
Vinul fiert este vinul încălzit la o anumită temperatură, combinat cu ierburi, mirodenii și fructe. Totul pare simplu, dar procesul de preparare a unui cocktail este plin de multe nuanțe. În funcție de rețeta specifică, băutura poate calma sau, dimpotrivă, tonifica. Este adesea folosit ca mijloc de prevenire a răcelilor.
Se crede că vinul fiert este exact cazul când „mai puțin este mai bine decât mai mult”. Se recomandă să nu includeți mai mult de 5 tipuri de condimente în cocktail. O mare varietate de condimente va transforma o băutură delicioasă într-un lichid parfumat, cu o aromă de neînțeles pe care nici măcar nu vei dori să o bei. Lasă 1-2 note aromatice să domine în vinul fiert, în timp ce altele subliniază delicat gustul vinului.
Pentru o băutură gustoasă și călduroasă, echipa noastră și-a dezvoltat propria rețetă ideală, care nu conține nimic de prisos:
Folosim vin rosu sec, putin zahar, felii de portocale intotdeauna uscate, care vor umple bautura cu aroma, ienibahar, batoane de scortisoara, anason stelat, cuisoare si putin ghimbir confiat uscat. Drept urmare, obținem un vin fiert incredibil de gustos, parfumat, moderat dulce, care va încălzi nu doar corpul, ci și sufletul într-un sezon atât de rece!
Puteți cumpăra un set gata făcut pentru a face glintwein de la vinoteca din st. Sciusev, 62