Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Peste 80% din vinul produs în Republica Moldova — exportat în 57 de state

Peste 80% din vinul produs în Republica Moldova — exportat în 57 de state

Peste 80% din vinul produs în Republica Moldova în anul 2022 a fost exportat în 57 de state, iar prețul unui litru de vin exportat a înregistrat o ușoară creștere. 
Cantitatea totală de struguri prelucrați în anul 2022 este de 280 mii tone, din care a fost obținut un volum de 190 milioane litri de vin, cu 10% mai mult decât în anul 2021.
Pe de altă parte, anul 2022 a înregistrat și o descreștere a exporturilor, atât la capitolul volum, cât și la cel al veniturilor acumulate. Astfel, volumul exporturilor s-a redus cu 14%, iar valoarea cu 9,2%. Factorii care au influențat asupra diminuării exportului în anul 2022 au fost: războiul din Ucraina, perturbarea logisticii de transport, diminuarea producției în vrac către piețele CSI ș.a. Datele au fost prezentate în cadrul Conferinței Naționale a Filierei Vitivinicole „Anul Vitivinicol 2022”, la care au participat oficiali de stat, parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai sectorului vitivinicol și ai mediului academic.

Alte articole
Vinurile noi de la Crama Mircesti
Principalele lucruri care trebuie de știut despre noile vinuri Crama Mircești
3028
Caracteristicile paharelor pentru vin
Caracteristicile paharelor pentru vin Paharul de vin este compus din mai multe parti, majoritatea avand un rol important in privinta gustului vinului. Acestea sunt: baza paharului, piciorul, cupa si ...
5436
Istoria vinariei Bostavan
Vinăria Bostavan este unul dintre liderii regionali de export de vin și unul dintre cei mai mari producători de vin din Moldova. Bostavan exportă vin în peste 25 de țări, fiind lider de export în Euro ...
2507
783