Logare
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria companiei Barza Albă

Istoria companiei Barza Albă

Istoria frumoasă a companiei S.A. „Barza Albă” își are începuturile în anul 1944!
Timp de 75 de ani produsele companiei desăvîrșesc toate trăirile și dragostea pentru lucrurile făcute cu atenție, dăruire și devotament. Compania dispune de un potențial de producere performant și un portofoliu reprezentativ de divinuri cu o vîrstă de înnobilare prin învechire la butoi de la 3 pînă la 50 ani. Compania colaborează cu cei mai buni distribuitori, iar piața de desfacere se extinde din Australia pînă în SUA, incluzînd așa țări ca România, Israel, China, țările Baltice, Cehia, Germania și întreg teritoriul CSI, Kazakstan, Kîrgîstan.

„Brandy”, „Divin” și „Rachiu de cidru de mere maturat” Barza Albă sunt etaloane recunoscute a viniculturii moldovenești. Înalta calitate a divinurilor a fost asigurată de generații consacrate artei divinului și tradițiilor în procesul de înnobilare prin învechire la butoi a distilatelor de vin.

În fiecare an Barza Albă își prezintă produsele la expoziții internaționale și concursuri de degustare în Franța, Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Germania. Cele mai recunoscute divinuri sunt – „Belîi Aist”, „Bălți”, „Speranța”, „Bucuria”, „Codru”, „Dragoș Voievod” și ”Prezident”, care au acumulat în palmares mai bine de 150 medalii, din care 80 de aur, 10 „Grand Prix”, la fel precum și „Star AWORD” pentru merite deosebite în domeniul calității. În 2003 întreprinderea a fost decernată cu „Marele Premiu” pentru reușite însemnate în domeniul vinicol și succese în promovarea divinurilor moldovenești pe piețele internaționale de desfacere, iar în anii 2004 și 2005 compania a cîștigat de două ori „Premiul de Stat în domeniul calității și competitivității”.

„Barza Albă” oferă pentru iubitorii de oenoturism o experiență minunată, care cuprinde: peisaje frumoase în incinta teritoriului fabricii, gustări bune și divinuri remarcabile. Excursiile includ o vizită la secțiile de măturare, cupajare, filtrare, stocare, unde turiștii pot vedea procesul tehnologic de producere a divinului și utilzajele folosite în lucru.

Alte articole
Vinurile noi de la Crama Mircesti
Principalele lucruri care trebuie de știut despre noile vinuri Crama Mircești
4168
istoria Companiei Bardar
Bardar reprezintă un simbol al tradiției care își are începuturile în anul 1929, atunci când un întreprinzător german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astăzi Distileria Bardar. Amplasarea ...
4087
Peste 80% din vinul produs în Republica Moldova — exportat în 57 de state
Peste 80% din vinul produs în Republica Moldova în anul 2022 a fost exportat în 57 de state, iar prețul unui litru de vin exportat a înregistrat o ușoară creștere. Cantitatea totală de struguri prelu ...
5583
5286