Coș 0
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Istoria companiei Aroma

Istoria companiei Aroma

S.A. „AROMA” este o companie din Republica Moldova specializată în producerea, îmbutelierea şi comercializarea băuturilor alcoolice, cu preponderenţă a divinului, fondată în anul 1898, cu o experiență în domeniul vinicol de peste un secol.

Sortimentul producţiei cu marca „AROMA” include cca 30 de denumiri de produse, printre care mărci comerciale renumite care au devenit cartea de vizită nu numai a întreprinderii, dar şi a Republicii Moldova.

S.A. „AROMA” produce divinuri cu vârsta de la 3 până la 60 ani, precum şi alte băuturi - brandy, rachiu de cidru de mere, wisky, balsam, lichior.  

Cele mai cunoscute divinuri  produse la întreprindere sunt „Ambasador” (vârsta 40 ani), „Dacia” (vârsta 25 ani), „Basarabia” (vârsta 15 ani), „Lucezarnîi” (vârsta 15 ani), „Chişinău” (vârsta 10 ani), „Moldova” (vârsta 7 ani).

            Din categoria divinurilor VSOP fac parte: „Aroma”, „Belîi Aist”, „Barza Neagră”, „Fenix”.

Acordând o atenţie deosebită procesului tehnologic, căutând soluţii noi în procesul de producere, totodată păstrând tradiţiile seculare la producerea divinului, S.A. „AROMA” a lansat pe piaţă noi mărci de divin, fiind înalt apreciate de experţi şi consumatori. Acestea sunt divinurile cu vârsta de 20, 30, 45, 50, 55 şi 60  ani, create pentru a completa linia de produse ce poartă denumirea  mărcii „Aroma”, precum şi divinurile „Moldova” cu vârsta de 20, 25, 30, 35 ani. 

Calitatea produselor AROMA se confirmă în timp de 9 Grand Prix, şi mai mult de 35 medalii de aur şi argint, acordate la cele mai prestigioase concursuri internaţionale.

Băuturile, fabricate conform tehnologiilor clasice, îmbină realizările moderne cu tradiţiile vinificaţiei şi pot fi puse în rînd cu cele mai renumite băuturi din lume.

            S.A „AROMA” îi va delecta mereu atît pe experţi, cât şi pe consumatorii de rând cu băuturi alese, care păstrează aroma, culoarea şi gustul boabelor de struguri.

Alte articole
Istoria Agrici Wine
Vinăria a fost fondată în anul 1958 și de peste 60 de ani produce vinuri din struguri recoltați manual, de pe podgoriile situate în satul Mileștii Mici. Vinurile create artizanal sunt rezultatul munci ...
2161
Istoria Castel Mimi
Construit în 1893 de Constantin Mimi, acesta a fost întotdeauna unicul Castel autentic de vinuri din Moldova și chiar și astăzi  reprezintă cu mândrie  patrimoniul national.Vinurile din Bulboaca au fo ...
8498
2654