Logare
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL
0 Coș
Nu ați ales nimic
Coș
Total: 0 MDL

Cele mai ciudate obiceiuri de pahar din lume

Cele mai ciudate obiceiuri de pahar din lume

Indiferent de cate monumente istorice si opere de arta vei vedea intr-o tara, nu-i vei cunoaste cu adevarat pe localnici pana cand nu vei sta cu ei la un pahar de bautura. Dar, inainte de a ciocni, ar fi bine sa afli cateva despre obiceiurile locale. Asemenea gastronomiei, si obiceiurile cand vine vorba de bauturile alcoolice difera foarte mult de la o natiune la alta.

Anglia - Toastul isi are origine in Anglia secolului XVII. Vinul se consuma cu paine aromata, pentru a spori savoarea vinului si pentru a mai „taia” din aciditate.

Franta - Francezii sunt bautori politicosi. Doamnele sunt servite primele, paharele sunt umplute doar pe jumatate si este considerat de prost gust sa-ti umpli singur paharul.

Spania - In Spania se crede ca daca toastezi cu apa vei avea 7 ani de sex de proasta calitate. Ultima runda de bautura a serii este numita intotdeauna penultima, deoarece doar inainte de a muri bei ultimul pahar.

Italia - Italienii beau doar apa sau vin la masa. Alte bauturi - bere, apa minerala - nu sunt acceptate.

Portugalia - Pentru a decanta vinul de Porto fara a „deranja” sedimentele de pe fundul sticlei, portughezii au inventat o metoda teatrala de a desface o sticla de vin, care implica un cleste inrosit in foc si gheata.

Germania - Si la germani cavalerii fura mireasa si o duc intr-un bar, dar in noaptea de inaintea nuntii  mirele trebuie sa-i gaseasca si sa le ofere un rand de bauturi pentru a-si rascumpara viitoarea consoarta.

Olanda - Olandezii obisnuiesc sa soarba whiskey fara a pune mana pe pahar, apoi continua cu bere.

Cehia - Toastul e o chestiune serioasa aici. Trebuie sa pastrezi contactul vizual cu partenerii de bautura, insa nu cumva sa incrucisezi bratele cu acestia, caci vei fi blestemat cu 7 ani de sex de proasta calitate.

Georgia - Toastul este foarte important in cultura georgiana. Localnicii toasteaza de 20-30 de ori la fiecare masa si asteapta acelasi lucru de la vizitatori, indiferent din ce tara ei vin.

Ucraina - La o nunta ucraineana mireasa trebuie sa aiba grija sa-si tina picioarele pe sol, pentru a nu-i fura cineva pantofii. Daca un invitat reuseste sa fure un pantof, il plimba prin incapere si bea vin din el.

Ungaria - In 1848 au fost executati 13 revolutionari care au condus revolta impotriva Austriei. Moartea lor a fost sarbatorita ciocnind paharele de bere, astfel incat ungarii acum se abtin de a ciocni cu bere.

Islanda - Islandezii iubesc batura atat de mult, incat i-au dedicat doua sarbatori: pe 1 martie este Ziua berii, iar in luna august are loc Verslunarmannahelgi - cel mai „betiv” weekend din an.

Rusia - Aici sunt obisnuite toasturile anecdotice, incheiate cu o gluma buna. Sticlele si paharele goale sunt asezate sub masa, niciodata deasupra.

Kazahstan - Bautura nationala se numeste Kumis si este facuta din lapte de cal fermentat. Traditia spune ca orice rest de bautura se pune inapoi in ulcior, pentru a evita risipa.

China - In timpul toastului batranii de la masa tin paharul mai sus decat cei tineri. Primul pahar este sorbit din prima si apoi este asezat cu fundul in sus, pentru a arata ca este gol.

Nigeria - Mirele si mireasa sunt considerati casatoriti in mod oficial doar dupa ce au baut amandoi din vinul traditional de palmier.

Australia - Cand bei cu prietenii, fiecare trebuie sa faca cinste cu un rand de bauturi. Este un semn foarte rau daca neglijezi acest obicei.

Suedia - Cantecele de bautura rasuna (destul de tare) inainte, in timpul si dupa fiecare rand de aquavit (lichior). Dupa fiecare „shot” de obicei se bea bere.

Peru - Un pahar si o singura bere sunt impartite de toti prietenii. Fiecare isi toarna cate putin, bea si da mai departe.

Canada - In carciuma Sourdough din Yukon vei fi initiat in clubul Sour Toe Cocktail Club daca reusesti sa bei tot dintr-un pahar in care se afla un deget de la picior de om, deshidratat.

India - Vinul este o parte importanta din mitologia si spiritualitatea indiana, de mii de ani. Si astazi alcoolul este de multe ori folosit pentru a atinge un nivel superior al constiintei.

Japonia - Este nepoliticos sa-ti torni singur de baut. Pastreaza paharul vecinului plin si favoarea iti va fi intoarsa. Cel care bea se da usor la o parte fata de grup, in semn de respect.




Alte articole
CELE MAI POPULARE TIRBUSOANE: DESCHIDEM STICLELE FĂRĂ NERVI!
Tibușonul este o invenție relativ tânără. Vinul a început să fie îmbuteliat în jurul secolului al XVII-lea, dar dopurile de atunci se ridicau deasupra gâtului, așa că nu era nevoie de dispozitive spec ...
1686
Povestea Vinului-Istoria
Viţa de vie exista deja înainte de apariţia omului. Apariţia speciei care se cultivă în zilele noastre (vitis vinifera), datează de cca 15 milioane de ani. Este foarte posibil că apariţia vinului să ...
2697
Istoria vinăriei Imperial Vin
Vinăria „Imperial Vin” a fost fondată în 1977. Compania Imperial Vin este un grup de întreprinderi de producție și comerciale care oferă un ciclu de afaceri complet, inclusiv: - Podgorii proprii - 205 ...
3079
3860