Alegerea vinului

18

oct

Nu trebuie să pierzi mulţi bani sau să petreci mult timp citind lectură în a alege un vin excelent pentru familia şi prietenii tăi. Aici găseşti un scurt şi vioi ghid de vin pentru începători.
Deşi baza procesul de producere a vinului este, în principiu identic peste tot în lume, fiecare vin are gustul său distinct, în funcţie de o serie de factori, care includ soiul de struguri şi, de asemenea, condiţiile de fermentarea care au loc. Strugurii Chardonnay si Sauvignon Blanc produc vinuri bune albe. Cabernet Sauvignon si Pinot Noir, de asemenea, produc vinuri corpolente bogate roşii. Strugurii Merlot crează vinuri mai moi roşii. Cele mai multe vinuri roşii se îmbunătăţesc, împreună cu vîrsta, adica maurarea lor, unele timp de zece ani. Majoritatea vinurilor roşii nu sunt consumate pînă aproape doi ani după ce acestea sunt turnate in sticle. Cele mai multe vinuri albe, opozit, nu suportă maturarea (cu excepţia pentru şampanie şi celor destul de dulce).

Ce tip de vin ar trebui să alegeţi?

În timp ce puteţi găsi recomandări, nu există ghiduri tari şi rapide, din simplul motiv că asocierile de vin într-adevăr sunt dependente de preferinţe individuale. Alegerea de regulă cu degetul mare pentru selectarea vinurilor pentru a completa evenimentul dvs. Se petrece de regulă aşa׃ un vin uşor-corpolent împreună cu mîncăruri mai uşoare şi un vin corpolent şi consistent cu mâncăruri robuste ca carne de vită sau bucătărie Asiatică.

Vinul roşu este de obicei asociat cu carne de vită, şuncă, carne de pasăre, paste, carne de miel, precum şi cu carne de porc. Referitor la pui, şuncă, carne de porc, de vită, încercaţi un Cabernet-Sauvignon sec roşu sau Pinot Noir. Pentru paste, carne de vită, miel cred că este perfect un Merlot.

Chardonnay alb armonizează bine cu carne de porc, păsăre, fructe de mare (inclusiv crustacee) şi, de asemenea, caşcaval. Pentru brânzeturi uşoare, dulciuri, şunca, miel, pasăre, şi fructe de mare, s-ar putea selecta un vin alb sau Rose.

Vinurile spumante de exemplu, spumantele sau cele spumoase poat fi servite, de asemenea, împreună cu brânzeturile uşoare, aperitive, împreună cu deserturi.

Grupurile de vin

Vinul este deseori este calificat drept următoarele: 
1. Aperitiv: vinuri aperitive, de exemplu, Madeira, Sherry şi Vermut. 
2. Roşu: vinuri în general, servit cu carne roşie şi paste. 
3. Rose - vinuri de culoare roz, în general, servit cu fructe de mare, precum şi bucate de carne de porc. 
4. Alb - vinurile dulci adesea servit cu pui şi fructe de mare. 
5. Spumante - Vinuri frecvent servit în împrejurimile formale ca un aperitiv. Dacă un vinu spumant vine de la regiunea Champagne din Franţa, este numit după această regiune. 
6. De masă - accesibile, vin de calitate mai ieftin, în general, servit împreuna cu masa de prînz sau poate fi utilizat pentru producerea băuturilor cocktail. 
7. Desert - vinuri dulci, frecvent servit cu deserturi. 
8. Culinărie– vinuri slabe utile pentru pregătit .

De îndată ce vă familiarizaţi cu diferite tipuri de vin de pe piaţă, vă veţi simţi cu adevărat mai sigur în sine şi mai apt de a impresiona prietenii şi rudele, împreună cu alegerile excelente. Savurînd vinul particepi la un proces de o viaţă lungă, deoarece percepi gustul şi aroma care s-a format de-a lungul timpului.