Login
0 Cart
Your cart is empty
Cart
Total: 0 MDL
0 Cart
Your cart is empty
Cart
Total: 0 MDL
0 Cart
Your cart is empty
Cart
Total: 0 MDL

Traditia ciocnirii pocalului din Evul mediu respectinduse si la ziua de azi

Traditia ciocnirii pocalului din Evul mediu respectinduse si la ziua de azi

Ciocnirea pocalelor si de a tosta este un obicei foarte vechi. Legende sunt multe de unde vine aceasta traditie care se respecta si in zilele noastre. Una dintre aceste legende este ca pe timpul evului mediu se ciocnea pentru a alunga spiritile rele, considerau ceva sacru ciocnind pocalele, aveau senzatia ca se aud clopotele bisericesti. Pe timpul evului mediu pocalele erau de lemn, lut, chiar si din metal pretios ca aurul si argintul. De aceea puteai ciocni mai tare fara ca pocalele sa se strice. Si de aici se naste si alta legenda unde in Roma Antica ca sa scape de rivaluri puneau otrava in pocale, si ca sa se asigure ca vinul nu e otravit ciocneau tare ca vinul sa sara din pocal in altul.

Si moldovenii toasteaza destul de des, aproape la fiecare masa cu ocazie si fara, si tostul cel mai renumit si cel mai des folosit este „Hai davai”.

Other items
History of Bostavan Winery
Bostavan Winery is one of the regional wine exporter leader and one of  the largest wine producer from Moldova. Bostavan is exporting to over 25  countries, being an export leader for Central Europe.
3434
History of Doina Winery
Doina Vin is a Moldovan brand grown with love and care, within our family business. Our winery is conveniently located 30 km from the capital city. With approx. 150 years of tradition, it underwent c ...
2286
What is a decanter and why is it needed?
What is decanting and why is it needed? Decanting is the process of pouring wine from a bottle into a special decanter (decanter). Decanting wine is necessary in order to saturate the wine with oxygen ...
347
1781